Internationale afgevaardigden verkennen Healthy Society-programma tijdens bijeenkomst TaskForce Health Care en Health~Holland

Woensdag 25 september kwamen zorg- en innovatie-experts uit diverse landen samen in Delft tijdens de bijeenkomst van Task Force Health Care en Health~Holland. Tijdens de bijeenkomst stonden samenwerking en innovatie op het gebied van gezondheid in Nederland en Zuid-Holland centraal en werden diverse initiatieven en projecten uitgelicht. Zo presenteerde prof. dr. Andrea Evers het HealthySociety-programma als een voorbeeld van een succesvol interdisciplinair gezondheidsprogramma.

Na een introductie van YES!Delft en presentaties over het Life Sciences & Health-ecosysteem van Zuid-Holland, TNO, Convergence en Medical Delta, werden break-out sessies georganiseerd om dieper in te gaan op succesvolle initiatieven en de implementatie van innovatieve zorgoplossingen.Tijdens de Medical Delta sessies presenteerde prof. dr. Andrea Evers het HealthySociety-programma, een samenwerking tussen Medical Delta, de Leiden-Delft-Erasmus universiteiten en de provincie Zuid-Holland. Dit programma richt zich op het bevorderen van gezondheid en welzijn voor alle bevolkingsgroepen, met speciale aandacht voor kwetsbare personen en het verkleinen van gezondheidsverschillen. Andrea Evers gaf een overzicht van de zes kernthema’s en uitdagingen van het programma en noemde voorbeelden van praktische tools, onderzoek en onderwijsinitiatieven die momenteel in uitvoering zijn. Daarnaast deelden dr. Machteld van Lieshout en Wendy Scholtes-Bos een inspirerend voorbeeld van een succesvol opgeschaald gezondheidsinitiatief: de Food Boost Challenge. Dit project, daagt jongeren uit om gezonder eten aantrekkelijker te maken. De aanpak, die in vier fases loopt van onderzoek tot prototyping, is inmiddels succesvol ingezet in Zuid-Holland, Limburg en zelfs op Curaçao.

De bijeenkomst liet met initiatieven zoals het Healthy Society-programma en de Food Boost Challenge zien hoe Zuid-Holland een krachtig netwerk vormt voor het creëren van een gezondere toekomst. Voor de internationale afgevaardigden was dit een inspirerend voorbeeld van hoe succesvolle innovaties uit Nederland wereldwijd mogelijkheden bieden voor opschaling. Innovatie, samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid blijven de sleutel tot het aanpakken van de grootste internationale gezondheidsuitdagingen.

25 September